piątek, 12 grudnia 2008

Silikonowy sznurek do mięsa

Ileż to razy robiąc rolady czy smakowitą szyneczkę jesteśmy zmuszeni do wiązania mięsa sznurkiem? Na pewno bardzo często oczywiście pod warunkiem, że w ogóle gotujemy. Właśnie trafiłam w sieci na dość ciekawe rozwiązanie. Silikonowy sznurek, wygodny, praktyczny i do wielokrotnego użycia. Ale to jeszcze nie wszystko bo dość ważnym elementem sznurka jest jego zakończenie w postaci igły co znacznie ułatwia pracę.
Są odporne na temperaturę 357oC, nie nagrzewają się,  można używać w piekarniku, w zamrażarce, na patelni, w garnku, oraz można je myć w zmywarce! Są niezastąpione przy gotowaniu, pieczeniu, smażeniu...  hmm... może nie niezastąpione ale na pewno bardzo wygodne.
 
Znalezione na  www.leduvel.pl

Brak komentarzy:

Blog Widget by LinkWithin